Blouse

Zijden blouse of katoen - keuze van zakelijke dames

Een katoenen blouse is een product van fijne stof, relevant en noodzakelijk gedurende het hele jaar, ongeacht de omgevingstemperatuur. Verschillende modellen blouses dragen bij aan de veranderingen in het beeld van de vrouw. Zo verandert een gewoon casual kledingstuk in een feest-blouse: het hangt allemaal af van het materiaal en de stijl van het product.

De zomerblouses voor dames behoorden tot de achttiende eeuw tot het ondergoed en de informele kledingstijl. Dames konden het zich veroorloven alleen thuis blouses te dragen. De blouse, verscheen als onafhankelijk element van de kledingkast, aan het eind van de 19e eeuw. De geboorte van de moderne mode vond plaats in de twintigste eeuw. In de jaren 50 creëerde de legendarische Coco Chanel een nieuw model - een losse blouse met een elegante strikkraag. De klassieke blouseboog is een van de favorieten elementen in de garderobe van vrouwen geworden.

De stijlen van blouses en ontwerpfuncties kunnen in vier groepen worden verdeeld:

 • blouses met gestikte mouwen;

 • blouses met mouwen uit één stuk;

 • blouses met raglanmouwen;

 • mouwloze zomerblouses voor dames.

Niet alles is echter zo eenvoudig, want er zijn veel opties voor halslijnen, het maken van kragen en niet te vergeten het decoratieontwerp.

Er waren 3 hoofdstijlen te onderscheiden:

 • Blouses van een strikte, zakelijke stijl die, in de regel, gemaakt zijn van monofone materialen of een dunne strook hebben.

 • Romantische blouses zijn gemaakt van lichte, transparante of glanzende materialen en versierd zijn met jabots, ruches, franjes, strikken. De beste stoffen voor hun vervaardiging zijn zijde, satijn, chiffon, kant.

 • In een street-style smelten prachtige knip en vrouwelijke decoratie prachtig samen met ruige elementen. Gescheurde jeans, platformschoenen zijn bijvoorbeeld de beste oplossing. Hier zijn heldere combinaties ook toegestaan.

 • Natural silk blouse

  Natuurlijke zijde wordt beschouwd als een zeer charmant en echt vrouwelijk materiaal. De eigenaardigheid van de zijden blouse is de lichte glans van de stof, wat een eenvoudige outfit een feestblouse maakt in elk ontwerp. Zijden blouses zien er erg mooi uit als deze zijn afgezet met een transparante stof - mouwen, inzetten en halslijn.

  Een ander nuttig item is een witte blouse. Dit is iets dat nooit ophoudt relevant te zijn. Kies een van de twee opties: of het een katoenen blouse in een herenstijl is of een vrouwelijkere blouse voor dames gemaakt van zijde, viscose of polyester.

  Het praktische is dat je een witte blouse kunt combineren met 70% van de kledingkast: met elke jeans, rokken, broeken, shorts. Het is ideaal voor interviews, zakelijke vergaderingen, werkdagen. In het algemeen, zeker dat het een soort van must-have is.

 • Bright blouse

  De tweede must-have is een zomerblouse met een heldere print. Er kunnen stippen, strepen, katten, luipaarden, harten en bloemenblouses zijn: precies alles wat je wilt. En als een witte blouse een goede optie lijkt voor officiële release, dan is een blouse met vlinders bijvoorbeeld geschikt voor ontmoetingen met vrienden, afspraakjes, naar de bioscoop gaan, naar een tentoonstelling, naar een concert, winkelen.

  En een andere blouse die in elke garderobe moet zitten, is een eenvoudige katoenen blouse met een korte mouw. Perfect, niet alleen voor de zomer, maar ook voor de winter - wikkel gewoon een jas of een gebreid vest over je schouders. Een flat-cut of T-shirt is vaak te vinden in collecties van chiffon, zijden en katoenen blouses. Het ziet er interessant en ongewoon uit als het is versierd met een gesp aan de achterkant. Een lichtgewicht symmetrische laken werd een mooie aanvulling op de ronde hals voor mouwloze stijlen. Om een vrouwelijk en romantisch persoon te zijn, heb je beslist een mooie blouse nodig met een soort decoratief element, bijvoorbeeld met een jabot of met een strik.

 • Beauty blouse

  Uiteraard vereisen dergelijke damesbloezen passende items, zoals elegante pakken, smalle of zeer wijde broeken, schoenen met hoge hakken. Een klein detail transformeert het beeld zodat er geen andere decoraties nodig zijn.

  Het is erg belangrijk om een duidelijke grens te trekken tussen vulgariteit en schoonheid bij het maken van een afbeelding met een transparante blouse. Het dragen van fancy kant onder zoiets of het dragen van niets is een afknapper, terwijl het kiezen van eenvoudige top of bescheiden casual ondergoed van dezelfde kleur veel beter is.

 • Summer blouse

  De modellen van de zomerblouses onderscheiden zich door een ongelooflijke variëteit, waarbij de experimenten van de ontwerpers worden gepresenteerd met de eindeloze ideeën, waaronder:

  • langwerpige snit. Grotere relevantie kreeg lange stijlen die de heupen bedekken. Een dergelijke optie wordt gedragen zonder in een rok of broek te steken en is vaak een aanvulling op een riem;

  • oversized. Goed gevormde massieve katoenen blouses zijn een modieuze trend geworden, met name voor dames die zich onderscheiden met hun slanke uiterlijk. Zulke modellen zijn geweldig voor ongedwongen en stedelijke afbeeldingen;

  • asymmetrie. Een schuine bevestiging, asymmetrische zoomlijn, zal zeker de aandacht trekken en de originaliteit van de eigenaar benadrukken.

Collections
Woman fashion collections