dress

Jurk

De jurk wordt al eeuwenlang gezien als een onderdeel binnen de vrouwelijke kleding. Vrouwelijke aristocraten kochten zonder enige moeite genaaide jurken gemaakt van dure stoffen, met een crinoline, versierd met goud en edelstenen.

Tegenwoordig is de aandacht van klanten gericht op de enorme overvloed aan designerjurken. De afgelopen decennia lang hebben couturiers enorm veel verschillende soorten jurken gemaakt, dat fashionista's maanden moeten rondhangen om maar de helft van hen te passen. Bovendien kunnen moderne vrouwen van de mode niet alleen experimenteren met modellen, vormen, materialen, lengte, gesneden functies, maar ook met een combinatie van kleuren, en overeenkomen met een damesjurk met een sjaal of jas. Hoe vruchtbaarder de verbeeldingskracht is, hoe meer ideeën je hebt.

Men moet ook de bewering niet vergeten dat een vrouw altijd als maatstaf voor tederheid, breekbaarheid en schoonheid wordt beschouwd. Een outfit, vooral een damesjurk, kan meer vertellen over een vrouw dan welk ander kledingstuk dan ook. Daarom is het noodzakelijk om modieuze jurken bijzonder zorgvuldig te kiezen, gezien de manier van leven, de stijl en natuurlijk de kleur. Elk van de kleuren betekent iets: rood - vertrouwen, geel - vreugde, blauw - kalmte. Kleur weerspiegelt de stemming van een persoon en karakter. Naast de kleur van de jurk, maakt het ook uit in welke stijl het kleurengamma wordt gerealiseerd. Een patroon of ornament helpt bijvoorbeeld om de verkeerde houding te verbergen. De verticale strepen maken een vrouw groter en de horizontale - breder. Op zijn beurt, de donkere kleur - maak een persoon slank.

Een jurk is vrouwelijk, stijlvol en comfortabel. Maar mode, evenals het weer, is onderhevig aan constante veranderingen. Sommige stijlen vervangen anderen; kleurenschema's en snijtechnieken veranderen. Andere stijlen komen voort uit het niets en worden weer populair. Laten we dus eens kijken naar de soorten jurken.

Op vorm:

 • Straat damesjurk – recht model, verschillende lengte, kleur, de aanwezigheid van mouwen, nek ontwerp - dit ziet er allemaal uit als een Lego, van waaruit modeontwerpers uitstekende modellen samenstellen. Een ander kenmerk van een rechte damesjurk is het ontbreken van de taille laden.

 • A-lijn jurk – de contouren van de jurk lijken op de letter "A". Dankzij zo'n snit benadrukken de producten de taille en maken ze een figuur vrouwelijker. In de regel worden damesjurken aangeboden tegen avond-, cocktail- of trouwjurken.

 • Jurk-trapeze – het kwam uit de jaren zestig en werd een van de meest geliefde voor zijn verfijnde eenvoud. De stijl heeft een gelijkenis met de A-lijn, maar in dit geval is de taillelijn niet zichtbaar.

 • Baljurk Prinses – het verschil tussen deze jurk en andere stijlen zit in de aanwezigheid van een mooie halslijn of open rug, evenals een lange pluizige rok. Baljurken worden genaaid van duurste stoffen met een aantrekkelijke en rijke afwerking, daarom wordt deze stijl meestal vertegenwoordigd door jurken, die je kunt kopen voor afstuderen of huwelijksfeesten.

Woman sport dress

Bij typen rokken als:

 • Babypop – de jurk onderscheidt zich door een korte rok, losse pasvorm en vaak de aanwezigheid van een overschat afval. Het kan een korte mouw hebben of mouwloos zijn.

 • Ballon – in deze jurk is de bodem volumineuzer en ziet hij er opgezwollen uit. Zo'n snede laat toe om dergelijke figuur-fouten te verbergen als een uitpuilende buik of volle dijen. Ook is deze jurk goed geschikt voor dunne meisjes.

 • Uitlopende jurk – jurken van dit type zijn wijd uitlopend vanaf de taille, zodat ze brede heupen kunnen verbergen, maar tegelijkertijd is het in staat de buste te benadrukken. Vaak worden ze aangevuld met een riem om de taille te accentueren.

 • Culottes-jurk – zo'n jurk ziet er jeugdig en gedurfd uit. Het belangrijkste kenmerk is de afwezigheid van de rok - deze wordt vervangen door een brede- of korte broek. Denim of knitwear worden traditioneel gebruikt voor het afstemmen van jurken van een dergelijke stijl.

 • Woman styles dress

  In de zomer draagt men een jurk in elke stijl: grieks, imperium, trapeze, pluizig, overhemd, retro, bustier en zelfs sport. Je moet er echter altijd goed uitzien, zelfs in de koudste tijd van het jaar. In de winter zijn gebreide jurken van verschillende stijlen, lengtes en kleuren populair. Ze worden gecombineerd met een verscheidenheid aan handtassen, laarzen en coltruien. Tuniekjurken kunnen worden gedragen met jeans of gewone beenkappen.

 • Woman cropped dress

  Afbeeldingen met broeken en zelfs rokken hebben extra werk nodig: de selectie van sieraden, de coördinatie van een kleurenpalet, terwijl een jurk een kant-en-klare fashionlook is. Er is niets dat de vrouw mooier kan maken dan een jurk.

  Het ziet er harmonieus uit bij elke vrouw. Bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat een vrouw zachter en inschikkelijker wordt als ze jurken draagt. Bovendien wordt ze zelfverzekerder. En natuurlijk is er veel mannelijke aandacht aan vastgeklonken, wat ook de moeite waard is om te overwegen bij het kiezen van een outfit voor verschillende evenementen.

Collections
Woman fashion collections